5 Tuintrends voor 2021

Het einde van het jaar komt in zicht, dus het is de hoogste tijd om de tuin weer een nieuwe look te geven. Vindt u het daarin belangrijk om mee te gaan met de trends? Dat komt mooi uit, want wij zetten de tuintrends van 2021 voor u op een rij!

Tuintrend 1: Balanced Biotope

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker, niet alleen in huis maar ook in de tuin. De tuin is natuurlijk al groen, maar naast planten kan er nog veel meer gebeuren om een positieve bijdrage te leveren aan het klimaat. Denk bijvoorbeeld aan het creëren van biodiversiteit: beplanting voor de bijen en vlinders, het gebruik maken van milieuvriendelijke materialen en het hergebruiken van water door regentonnen te plaatsen.

Tuintrend 2: Human touch

De temperaturen lopen in Nederland steeds hoger op, waardoor we vaker en langer van de tuin kunnen genieten. De tuintrend human touch heeft daarmee te maken. We gaan onze tuin namelijk zien als een tweede woonkamer en nemen hierdoor onze huiselijke stijl, warme kleuren en het comfort van binnen mee naar de tuin. In de tuin wordt bijvoorbeeld een buitenkeuken geplaatst, zodat er lekker in de buitenlucht kan worden gekookt. Daarnaast kenmerkt deze tuintrend zich met warme kleuren zoals aarde-en huidtinten en ronde, organische vormen.

Tuintrend 3: Recentered Stage

Dit vinden wij persoonlijk een hele leuke tuintrend, want wie houdt er nu niet van een speelse tuin met vrolijke kleuren? De tuintrend Recentered Stage is dan ook ideaal voor iemand die van een echte eyecatcher houdt, maar ook weer niet over de top wil gaan. Hierbij moet u bijvoorbeeld denken aan combinaties van zachte en felle kleuren, geometrische vormen en hoogteverschillen die de tuin een heerlijke boost zullen geven. Wilt u dit eens proberen? Experimenteer dan eens met het kleurgebruik in de tuin!

Tuintrend 4: Daktuinen

Daktuinen waren dit jaar al populair, maar in 2021 zal die populariteit nog verder groeien. We zijn ons steeds meer bewust van de positieve invloed van groen op ons klimaat, maar we vinden het vooral fijn om in de buitenlucht even lekker tot rust te komen. Wanneer u niet over een tuin beschikt, biedt een daktuin de perfecte oplossing. Door de groei in slimme constructies en lichtgewicht materialen wordt er bij het aanleggen van een daktuin steeds meer mogelijk. Zelfs bomen en waterpartijen!

Tuintrend 5: Crazy Illusions

Deze tuintrend gaat met de speelsheid en vrolijkheid nog een stapje verder dan de tuintrend Recentered Stage. Crazy illusions kenmerkt zich namelijk door vrijheid, plezier en oneindige mogelijkheden, want het bijzondere aan de trend is: álles mag. Vloekende kleuren bestaan niet. Want bij deze tuintrend mag u uw eigen kleurrijke fantasie loslaten!

Bent u geïnspireerd door deze tuintrends en wilt u de tuin een nieuwe look geven? Neem dan contact op met Jansen Hoveniers!