Daktuin: Een tuin op hoog niveau

We houden van de buitenlucht om verschillende redenen. We komen er tot rust, we zijn er om van A naar B te komen en we zijn er voor avontuur. We ontdekken buiten veel nieuwe dingen en dat maakt het één grote belevenis. En over buitenbelevenissen gesproken… Een daktuin is pas een échte buitenbelevenis. Wij vertellen u meer over de voordelen en de talloze mogelijkheden van een daktuin.

Voordelen van een daktuin

Ziet u het al voor zich? Een zomers briesje door uw haren, het zonnetje op uw bol en de oase aan rust die u helemaal doet ontspannen. Dit zijn natuurlijk pluspunten van iedere tuin, maar bij een daktuin geniet u van nóg een belangrijk voordeel: u benut uw woonoppervlak optimaal. Het is een prachtige toevoeging aan uw huis. 

Het aanleggen van een daktuin

Een daktuin aanleggen is even puzzelen. De mogelijkheden die u hebt, hangen van de constructie van het huis af. Er moet bijvoorbeeld rekening gehouden worden met de draagkracht van het dak en het gewicht moet goed verdeeld zijn. Daarom worden daktuinen altijd op maat gemaakt. Ideaal eigenlijk, want hierdoor kunt u de de tuin helemaal inrichten zoals u dat wilt. Uw daktuin is een volwaardige tuin!

Stijlen van een daktuin

De stijl van de daktuin kunt u helemaal zelf bepalen. Kiest u voor een groene oase, met veel planten, bomen en bloemen, kiest u voor een dakterras waar u goed kunt borrelen en dineren of gaat u voor een daktuin met waterpartij? De mogelijkheden zijn oneindig, maar één ding is zeker: u gaat heerlijk genieten van uw eigen plekje in de buitenlucht.

Schakel de hulp in van Jansen Hoveniers

Wilt u een daktuin aanleggen? Jansen Hoveniers heeft alle gespecialiseerde kennis en expertise in huis om dit voor u te realiseren. Neem vrijblijvend contact met ons op en maak een afspraak.