Een duurzaam en energiezuinig zwembad in de tuin

Duurzaamheid is nu niet meteen het eerste waar u aan denkt als het gaat over een zwembad in de tuin. Want een zwembad heeft een stroom verslindende pomp, en het water wordt helder gehouden met chemicaliën. Niet heel goed voor het milieu, toch? Fout! Tegenwoordig zijn er volop manieren om duurzaam en bewust leven te combineren met een zwembad in de tuin.

Geïsoleerd zwembad

Niemand houdt van een duik in koud zwemwater. Daarom is het verstandig om bij het aanschaffen van een zwembad te kiezen voor een zwembad van composiet. Starline, waarvan onze partner Bouwman Zwembaden dealer is, levert zwembaden die zijn voorzien van isolatie. Daardoor gaat de warmte van het zwembadwater niet verloren. De isolatie bestaat uit een schuim met een hoge dichtheid in de wanden en een isolatie met honingraatstructuur in de bodem. 

Afdekking van het zwembad

Een zwembadafdekking is om twee redenen aan te raden: uw zwembadwater blijft schoner – want er kan minder vuil in belanden – én een afdekking heeft een warmte-isolerende werking. Een rolldeck-zwembadafdekking kan in de zwembadrand worden geïntegreerd, zodat het geheel er strak uitziet. En kiest u voor de solar-variant van deze zwembadafdekking, dan heeft u maar weinig bijverwarming meer nodig. De lamellen van deze afdekking geven de warmte die ze opnemen door de zon af aan het water in het zwembad! 

Energiezuinige pomp

Door gebruik te maken van een pomp met slimme filtratie, zoals de SHC frequentiepomp van Starline, bespaart u ook veel energie. Deze pomp schakelt na drie minuten – of een andere, zelf ingestelde tijd – automatisch terug naar een lager toerental. Is het zwembad niet in gebruik en is het afgedekt? Dan wordt het laagst voorgeprogrammeerde toerental ingeschakeld. Ook de warmtepompen van Starline zijn energiezuinig en geluidsarm. 

Zwembadwater van drinkwaterkwaliteit

Houdt u niet van de chloorgeur die veel zwembaden afgeven? Om nog maar te zwijgen van de prikkende ogen die dat oplevert? Met Starline Pure Water is dat verleden tijd. Deze innovatie op het gebied van waterdesinfectie maakt gebruik van een membraam-elektrolysetechniek om het water te desinfecteren. Daarvoor wordt puur zout gebruikt, zonder chemicaliën. Daardoor zwemt u in water van drinkwaterkwaliteit, terwijl het systeem ook nog eens heel onderhoudsvriendelijk is en de verbruiks- en onderhoudskosten laag zijn.

Duurzaam zwemmen: het kan écht!

U ziet: het is mogelijk om op duurzame wijze te zwemmen in uw eigen achtertuin, zonder in te leveren op zwemcomfort of luxe. Meer weten? Onze partner Bouwman Zwembaden vertelt u graag alles over de mogelijkheden.