Een strakke tuin

Een trend die we steeds meer voorbij zien komen qua tuinaanleg is de wens voor een strakke tuin. Een strakke tuin vergt doorgaans wat minder onderhoud, oogt modern en is een stijl die eigenlijk altijd goed is en bij vele huizen past. Maar wat zijn nou de features van een strakke tuin?

Bestrating

Bestrating vormt samen met de beplanting de basis in het aanleggen van een tuin. Een moderne tuin is vaak een onderhoudsvriendelijke tuin, waarin je wilt relaxen i.p.v. onkruid wieden. Kies voor een strakke tuin dan ook voor grote tegels als bestrating. Zo heb je minder voegen en dus minder kans op begroeiing tussen de tegels en oogt de tuin modern. Gebruik hierbij grind en de moderne look is compleet.

Beplanting

Een graszone past niet direct bij een strakke tuin. Wil je dit wel zorg dan voor een duidelijke indeling met strakke lijnen waarbinnen je grasvlak valt, om zo een moderne uitstraling te creëren. Uiteraard hoort ook in een strakke tuin wel groen. Kies hierbij alleen niet voor grondplanten maar zoek het hogerop: kies voor hogere borders met onderhoudsvriendelijke planten met een strakke uitstraling. Buxushagen en grassen zijn hier uitstekend voor.

Water

Hoe voorkom je dat een strakke tuin een saaie tuin wordt? Door er leven en beweging aan toe te voegen! Water is dan een hele goede optie. Een moderne vijver die strak is vormgegeven of een mooi design waterelement. Bovendien is het geluid van stromend water heerlijk rustgevend! En een zwembad is natuurlijk helemaal heerlijk…

Tuinmeubilair

In een strakke tuin horen strakke lijnen. Vierkante en rechthoekige tuinmeubels vormen daarvoor de basis. Ook hierin is onderhoudsvriendelijkheid weer belangrijk. Kies voor aluminium meubels om de ultieme, moderne tuinset samen te stellen. Ga qua kleur voor zwart, wit of grijs.

Decoratie

Je zou wellicht denken dat in een strakke tuin zo min mogelijk decoratie hoort. Maar je wilt uiteraard wel een moderne sfeer neerzetten waar het ook gezellig in is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan verlichting door middel van strakke spots langs wandelpaden of aan een modern kunstwerk op een strakke, stenen sokkel. En overweeg je een overkapping? Denk dan eens aan glas en staal als materiaalkeuze!

Meer hulp nodig? Het team van Buitenbelevenissen staat voor je klaar! Neem vrijblijvend contact met ons op.