Genieten van geurende planten in uw tuin

Een mooie tuin is niet alleen een lust voor het oog, maar voor álle zintuigen. In de herfst geniet u van de geuren van regen en gevallen bladeren, maar in het voorjaar en de (na)zomer zijn het de bloemen die uw neus strelen. We zetten vijf lekker ruikende bloemen en planten voor u op een rijtje.

1. Brugmansia

Deze bloem wordt ook wel ‘engelentrompet’ genoemd. Er zijn verschillende soorten brugmansia’s, maar de lekkerst ruikende zijn de enkelbloemige exemplaren. U kunt ze het beste in een bak planten, want in de winter moeten ze naar binnen. De heerlijke geur is de hele zomer aanwezig, maar vanaf augustus tot de late nazomer beginnen ze nog lekkerder te ruiken!

2. Chocolade cosmos

Wie houdt er nu niet van de geur van chocolade? Deze donkere roodpaarse tot bijna zwarte bloem ruikt heerlijk en wanneer u na de bloei de uitgebloeide bloem afknipt, heeft u kans dat er nóg een keer een bloem komt. Behandel de bloemen als dahlia’s: plant ze zonnig en haal het knolletje voor de winter naar binnen, om het vorstvrij te bewaren.

3. Lavendel

Eigenlijk is dit een inkoppertje, maar de lavendel mag écht niet ontbreken in dit lijstje met geurende bloemen! Zeker wanneer u de Griekse kuiflavendel plant, een van de lekkerst ruikende lavendelsoorten. En u hoeft uw lavendel niet in de tuin te laten staan: bind een paar takjes bij elkaar en hang ze in uw kledingkast of op het toilet. Heerlijk!

4. Verse munt

Met een muntplant in uw tuin geniet u van een heerlijk frisse geur. Deze planten zijn gemakkelijk te onderhouden en ze leveren ook nog eens heerlijke thee op. Win-win!

5. Sering

De geur van seringen doet veel mensen denken aan vroeger. Het is nu eenmaal een plant die al van oudsher in veel tuinen staat en die heerlijk ruikt. Dus wilt u in uw eigen tuin een trip down memory lane creëren? Dan is het planten van seringen een geweldige aanrader!