Urban outdoor living midden in de stad

Denkt u ook dat buiten leven alleen maar mogelijk is met een flinke lap grond in het buitengebied? Welnee! Ook in de stad kunt u ervaren wat buiten allemaal te bieden heeft. Want zelfs het kleinste tuintje is om te vormen tot een oase van rust in de stad. En heeft u een plat dak tot uw beschikking? Dan kunt u zelfs op grote hoogte genieten van groen en leven.

Wonen in de stad heeft veel voordelen. U loopt zó vanuit uw voordeur het bruisende centrum in en u geniet daar van alle restaurantjes, winkeltjes en terrasjes die de stad u te bieden heeft. Veel stadsbewoners zoeken in de zomer de parken en terrassen op om in de buitenlucht te kunnen vertoeven. Maar uw buitenruimte hoeft écht niet groot te zijn om uw eigen stukje natuur te kunnen realiseren. Al met een kleine tuin of een plat dak kunt u ook in de stad buiten genieten.

Kleine stadstuin

Wanner uw stadstuin klein is, is het belangrijk om slim om te gaan met de ruimte. Houdt u van water in de tuin, maar heeft u geen grote oppervlakte tot uw beschikking? Dan kan een waterval aan een muur u toch het klaterende geluid van water bieden, zonder dat het veel ruimte kost. Met de juiste keuze voor planten die veel, of juist heel weinig zon nodig hebben en een slimme plaatsing van het terras richt u uw tuin optimaal in.

Daktuin

Heeft u een plat dak tot uw beschikking? Bijvoorbeeld omdat uw woning een uitbouw heeft of omdat u in een penthouse woont? Dan heeft u nog meer mogelijkheden om uw eigen stukje natuur in de stad te creëren. U kunt uw dak namelijk omvormen tot een prachtige daktuin – en dat is zeker méér dan een aangekleed dakterras! Bij het ontwerp moet natuurlijk rekening gehouden worden met de draagkracht van het betreffende dak. Maar er zijn tegenwoordig tal van lichtgewicht materialen en slimme constructies voorhanden, die het gewicht optimaal verdelen. Een daktuin met veel groen en zelfs bomen en waterpartijen wordt daardoor mogelijk.

Stads genieten van de natuur

Met een daktuin of een slim ingerichte stadstuin geniet u van het beste van twee werelden. U heeft alle gemakken van het bruisende stadsleven bij de hand. En wilt u zich terugtrekken in het groen en genieten van uw privacy? Dan hoeft u slechts de rust van uw eigen tuin op te zoeken. Ideaal dus! Jansen Hoveniers, partner van Buitenbelevenissen, heeft alle expertise in huis om van uw tuin of dak een oase van rust te maken.