van binnen naar buiten

Sfeervol wonen vinden we allemaal fijn en belangrijk, maar sfeervol relaxen in de tuin doen we natuurlijk ook graag! Alleen kan dat soms best lastig zijn, een tuin sfeervol in te richten. Wij geven je wat tips!

Andere omstandigheden

Het werkt natuurlijk ook net wat anders dan binnen, zo moet je bijvoorbeeld rekening houden met het weer. Is het waterdicht, verkleurd het niet snel, kan het tegen een stootje? Dat zijn dingen waar je voor in je interieur geen rekening mee hoeft te houden. Nu kun je natuurlijk veel dingen opbergen om alles te beschermen tegen de invloed van weersomstandigheden, maar je wilt ook niet iedere keer heel de boel moeten verbouwen buiten.

Tuinmeubels

Net zoals je binnen doet beginnen we buiten ook met de basis: de keuze voor de tuinmeubels. Tegenwoordig zie je dat er steeds meer tuinmeubels worden ontworpen die lijken op indoor meubels. De keuze is dus niet langer meer beperkt tot de kunststof of metalen tuinmeubelen in een specifiek outdoor design.

Stoffering

Ook qua stoffen zien we steeds meer overeenkomsten tussen buiten en binnen: neutrale stoffen zonder gekke, typische ‘buiten’ motieven. Maar dan uitgevoerd in weersbestendig materiaal. Wanneer je kiest voor een grote loungebank met heerlijke, waterbestendige kussens zul je zien dat je zithoek buiten heel huiselijk aan doet! Kleed alles aan met nog wat extra weersbestendige kussens en het geheel oogt zeer sfeervol. Voor ’s avonds wat dekentjes of plaids en je kunt gezellig wat langer genieten buiten. Vergeet deze dan weer níet binnen te leggen bij slecht weer ;-).

Accessoires

We hadden het met kussens en plaids al even over accessoires, maar dit zijn wel echt de items waarmee je een huiskamergevoel creëert buiten. Denk aan mooi bamboe tuinservies, goede verlichting (hang gezellig lampionnen in een boom!), tuinposters, bloempotten et cetera. Al deze items zijn tegenwoordig in prachtige designs verkrijgbaar, die heel erg aansluiten bij de vormgeving van deze items voor in huis. Zo bestaan er inmiddels ook echte tuin-vloerlampen compleet met lampenkap én die weersbestendig zijn.

Hopelijk hebben we je een beetje geïnspireerd zodat jij het buiten net zo gezellig kunt maken als binnen!